Καλωσήλθατε!!!

To ιστολόγιο έχει ως στόχο, με αφορμή το σεμινάριο "Προηγμένα θέματα εικονικής πραγματικότητας" όπου θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στο εργαστήριο πολυμέσων της ΑΣΚΤ, την κατασκευή ενός χώρου εκμάθησης αλλά και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ ανθρώπων διάφορων ιδιοτήτων πάνω στο Autodesk Maya και 3D Studio Max καθώς και στο Virtools αλλά και στον συνδυασμό μεταξύ αυτών των τριών προγραμμάτων. Τα μαθήματα βρίσκονται με την σειρά από πάνω προς τα κάτω αριστερά στην αρχειοθήκη του Blog. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με οτιδήποτε αφορά το Maya αλλά και το Virtools μπορείτε ανεβάσετε το σχόλιο σας και θα δημιουργηθεί σχετικό θέμα στο ιστολόγιο ώστε να συζητηθεί και να λυθεί. Επίσης θα ήταν καλό να γίνετε αναγνώστες του ιστολογίου ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές σε αυτό.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κατασκευή ποτηριού μπύρας με χρήση του εργαλείου Revolve

Στο παρακάτω Tutorial κατασκευάζουμε ένα ποτήρι χρησιμοποιώντας μόνο μια φωτογραφία από την οποία εξάγουμε το περίγραμμα του. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο Revolve ώστε να αναπαράγουμε την γεωμετρία του περιγράμματος σε 360 μοίρες ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αυτή ακολουθεί τα πρότυπα του Nurbs modelling στα οποία ουσιαστικά χρησιμοποιούμε καμπύλες αντί για πολύγωνα με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα με οικονομία χώρου καθώς τα Nurbs models απαρτίζονται από πολύ λιγότερα πολύγωνα από τα Polygon Models.

Για να κάνουμε zoom in/out ώστε να δούμε ολόκληρη την φωτογραφία επιλέγουμε την προβολή (viewport) και κάνουμε zooum in/out με την ροδέλα του ποντικιού.
Επίσης για να σβήσετε την φωτογραφία από την προβολή και να μείνει μόνο η καμπύλη αφού ακολουθήσετε τα βήματα ως εκεί και όταν επιλέξετε το "Image Plane Attributes" απλά πατάτε το πλήκτρο "Delete".

Τέλος για να κάνετε χρήση του εργαλείου όπου επιτρέπει να βλέπουμε το μοντέλα από διάφορες γωνίες, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο "Alt" και στην συνέχεια με πατημένο το δεξί κλικ στο ποντίκι το κινούμε ώστε να δούμε το μοντέλο μας περιμετρικά.


Link με το αρχείο της άσκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου